Handbal. O jucatoare de la SCM Gloria si un arbitru buzoian, la Campionatul Mondial!

Simona Stancu si Cristina NastaseVeste excelenta pentru handbalul buzoian, dupa ce una dintre cele mai valoroase jucatoare de la SCM Gloria a fost selectionata in echipa nationala, care va evolua, in perioada 30 noiembrie - 15 decembrie 2019, la Campionatul Mondial din Japonia.

Extrema stanga Ana Maria Iuganu, jucatoare care s-a remarcat in tricoul formatiei buzoiene, una dintre trupele puternice din Liga Florilor, a primit convocarea la nationala tarii noastre dupa evolutii de exceptie cu SCM Gloria Buzau.

Nationala Romaniei, cu un lot de 18 jucatoare sub comanda antrenorului Tomas Ryde, a fost repartizata in grupa C, unde va intalni Spania, Senegal, Muntenegru, Kazakhstan si Ungaria.

De asemenea, Romania va fi reprezentata si in arbitraj, de una dintre brigazile cele mai valoroase si experimentate din Europa obisnuite cu competitiile de elita unde au impartit dreptatea in numeroase randuri.

Este vorba despre cuplul format din buzoianca Simona Stancu, Cetatean de Onoare al judetului Buzau, si galateanca Cristina Nastase, care au in palmares partide in Liga Campionilor, plus prezente la un Campionat European de Senioare si un Campionat Mondial U21 masculin.

Catalin Paduraru