Punct final in telenovela din handbalul romanesc | Gloria Buzau merge in Europa, HC Buzau 2012 a scapat de retrogradare

handbalLa capatul unui lung sir de discutii si negocieri prin conferinte video cu reprezentantii cluburilor masculine si feminine din primul esalon al handbalului romanesc, telenovela izvorata din toate rasturnarile de situatii a luat sfarsit luni, 18 mai 2020.

Nu se va acorda titlul de campioana, iar din prima liga, atat la feminin cat si la masculin, nu va retrograda nicio formatie. Astfel, la startul sezonului urmator se vor alinia cate 16 echipe si in intrecerea feminina, dar si in cea masculina.

Vestile bune se aduna in jurul handbalului buzoian, care poate fi revigorat. Fetele de la SCM Gloria Buzau vor evolua in European Handball League, noua denumire a competitiei EHF, dupa ce s-a hotarat inghetarea clasamentului cu situatia de la intreruperea campionatului.

Baietii de la HC Buzau 2012 au scapat oficial de retrogradare, desi pareau condamnati in urma unor decizii care eliminau turneele play-out si play-off, dar anulau si sansa de mentinere in Liga Zimbrilor inainte de disputarea ultimelor trei etape.

Catalin Paduraru