Conferinta de presa AJF, joi, 16 iulie 2020

AJF BuzauAdrian Petre, presedintele Asociatiei de Fotbal Buzau, si Cristi Lupu, presedinte Comisia Tehnica AJF, au sustinut o conferinta de presa, joi, 16 iulie 2020, in cadrul careia au prezentat cele mai proaspete informatii din fotbalul judetean.

Astfel, s-a renuntat la turneul play-off in patru, CSM Rm. Sarat, Lanuri, Sageata si Vadu Pasii, pentru desemnarea campioanei judetene.

Doar CSM Rm. Sarat poate indeplini cerinta obligatorie a FRF, testarea pentru noul coronavirus, astfel ca va reprezenta judetul Buzau la barajul pentru Liga 3 dupa ce a fost declarata campioana judeteana.

O alta noutate este prezenta incerta la baraj a reprezentantei judetului Tulcea, astfel incat, foarte probabil, CSM Rm. Sarat va juca doar cu campioana judetului Constanta.

Partida este programata pentru data de 1 august si se va desfasura la Slobozia.

O alta grupa de baraj pentru promovarea in Liga 3 va fi gazduita de municipiul Buzau.

La acest mini turneu vor participa campioanele judetelor Galati, Braila si Vrancea.

Noutati sunt si la nivelul Ligii a IV-a, unde startul este programat pentru data de 22 august. Formatiile care vor dori sa se inscrie o pot face pana la 5 august, pe baza unui manual de licentiere.

AJF Buzau va elibera un certificat de omologare, iar printre criterii se numara cerintele cu privire la baza sportiva si criteriul financiar.

Catalin Paduraru