Marina Baboi, remarcabilă la Campionatul Balcanic de seniori! ARGINT, la 60 m, pentru lidera sprintului românesc!

mARINA bABOI ATLETA bUZAU

Marina Baboi, atleta legitimată la SCM Gloria Buzău, a reușit o performanță de excepție, sâmbătă, 20 februarie 2021, la ediția cu numărul 26 a Campionatului Balcanic de atletism pentru seniori in sală, competiție desfășurată la Atakoy Sinan Erdem Arena din Istanbul.

Alături de nume cu rezonanță ale probelor de sprint, Marina s-a numărat printre protagonistele de la 60 de m cu timpul de 7.40 s, o cursă cu grad de dificultate extrem de ridicat.

Buzoianca pregătită de prof. Doina Voinea a terminat pe poziția secundă finala probei de 60 m și a cucerit medalia de argint, medalia de aur revenind atletei Inna Eftimova din Bulgaria, 7.33 s , în timp ce bronzul a fost câștigat de Milana Tirnanic din Serbia, 7.41 s.

Astfel, Marina Baboi, lidera absolută a sprintului românesc, reușește să se mențină in elită și să confirme medalia de bronz pe care a cucerit-o, în urmă cu o săptămână, la Eure Athletics Meeting, concurs exclusivist, de la Val de Reuil - Franța.

La startul Campionatului Balcanic de atletism in sală pentru seniori de la Istanbul au luat startul 236 de sportivi din 18 țări, iar delegația României a deplasat 36 de atleți, 18 la masculin și 18 la feminin.

Pentru Marina Baboi urmează Campionatul European de atletism pentru seniori, reuniune de amploare care se va desfășura în Polonia în luna martie din acest an.

Cătălin Paduraru