Fost antrenor al FC Gloria Buzău, singurul român la Cupa Africii pe națiuni Vezi aici cine este!

fotbal AfricaAmânată pentru un an din cauza situației medicale, Cupa Africii 2021 a pornit la.drum pe 9 ianuarie 2022 și se va încheia în data de 6 februarie 2022, cu un număr de 24 de echipe care se vor alinia la startul competiției.

Întrecerile ediției cu numărul 33 se desfășoară în cinci orașe din Camerun, iar printre protagoniștii Cupei Africii se numără și unul dintre foștii antrenori principali ai FC Gloria Buzău.

Este vorba despre Mario Marinică, care este directorul tehnic al naționalei statului Malawi, fost antrenor principal la FC Gloria Buzău în sezonul 2008-2009, când trupa din Crângul Buzăului evolua în Liga 1.

Marinică, în vârstă de 57 de ani, este singurul roman prezent la Cupa Africii pe națiuni, cu experiență acumulată atât în România, FC Gloria Buzău, Sportul Studențesc sau FC Argeș, dar și în Anglia la academiile de juniori și tineret de la Arsenal și Crystal Palace.

Malawi nu a debutat fericit la competiția găzduită de Camerun, fiind învinsă în primul meci de națională din Guinea, scor 0-1.
Formația statului Malawi face parte din Grupa B, alături de Guinea, Senegal și Zimbabwe.

Cătălin Păduraru

 

fotbal Africa Buzau