TV NB New header

OINĂ | Junioarele 1 de la CSM Rm Sărat, CAMPIOANE NAȚIONALE! ARGINT la Junioare 2 și 3!

Oina BuzauPerformanță remarcabilă obținută de secția de Oină de la CSM Rm Sărat, club care a găzduit Campionatele Naționale feminine de Junioare in perioada 20-22 iunie 2022.

Sub coordonarea lui Cosmin Bălan și Ciprian Barbu, tinerele jucătoare de la Rm Sărat au reușit un titlu național plus încă două medalii de argint!

Și să ne dăm seama mai bine cam cat de iubită și de apreciată este această disciplină sportivă, să spunem că tânăra Nicola Grigore (16ani) din Rm Sărat, stabilită cu familia in Marea Britanie, a venit special la Rm Sărat pentru a participa la Campionatele Naționale de Oină, chiar daca în acest timp avea de susținut examene!

Nu ne rămâne de făcut decât să spunem Bravo, Nicola!, cu speranța că pasiunea pentru oină a tinerei sportive din Rm Sărat se va transmite și către alți copii.

La J1, categoria U 18, CSM RM SARAT a cucerit medalia de AUR, cu un total de 16 puncte, fiind urmate în clasamentul final de Dacia Mioveni cu 14 p, ACS Galicea Mare cu 9 p și CS Avântul Frasin cu 9 p, departajarea ultimelor două formații fiind făcută la meciurile directe.

Nici fetele de la J2, categoria U16, nu s-au lăsat mai prejos și au încheiat Campionatele Naționale cu un ARGINT extrem de valoros, reușit cu eforturi considerabile în fața unor trupe cu experiență la acest nivel.

Cu 18 puncte echipa din Galicea Mare a încheiat pe prima treaptă a podiumului, înaintea gazdelor care au acumulat 12 p, iar pe pozițiile trei și patru s-au clasat Dacia Mioveni, 10 p, respectiv Avântul Frasin, 8 p.

Tot medalie de ARGINT a fost pentru oina râmniceană și la cele mai tinere sportive, J3, categoria U14, unde tot Galicea Mare, 9 puncte s-a impus, locul 3 fiind ocupat de Avântul Frasin, 5 p, iar pe locul 4 a terminat Biruința Gherăești, 3 p.

De remarcat lupta foarte strânsă la U 14, unde Galicea Mare s-a impus la mare luptă cu CSM Rm Sărat, scor 5-4!

Așadar, cu un titlu de Campioane Naționale și cu doua clasări pe treapta a doua a podiumului, oina feminină râmniceană se menține în elita sporului nostru național, asta într-un timp scurt de la reînființarea secției.

Cătălin Păduraru