New News Buzau header

Liga a 2-a. Cum se va desfășura sezonul 2022-2023

fotbal BuzauSezonul 2022-2023 al eșalonului secund din fotbalul romanesc va porni la drum cu 20.de echipe, iar în sezonul regular se vor juca doar meciuri tur, 19 etape, la fel ca în sezonul trecut.

Primele șase echipe vor evolua în turneul play-off, unde se vor juca 10 etape după sistemul tur-retur.

Echipele de pe locurile 7-20 vor fi împărțite în două grupe de câte șapte echipe in turneul play-out, unde se vor juca doar meciuri tur.

Modificări se regăsesc în rândul trupelor care vor lua startul, Gaz Metan Mediaș a retrogradat din Liga 1, dar nu a primit licența pentru Liga a 2-a. Locul celor din Mediaș a fost luat de Poli Timișoara, care retrogradase după dubla.de baraj cu FC Brașov.

De asemenea, Unirea Constanța va continua în eșalonul secund în locul unei alte trupe retrogradate din primul eșalon, Academica Clinceni.

Echipele care vor începe sezonul 2022-2023 din Liga a 2-a de fotbal: Dinamo București, Steaua București, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Csikszereda Miercurea Ciuc, FC BUZĂU, Unirea Dej, CS Selimbar, Metaloglobus București, Poli Iași, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timișoara, FC Brașov, Poli Timișoara, Unirea Constanța, Otelul Galați, Progresul Spartac București, CSM Slatina, CS Dumbrăvița, Minaur Baia Mare.

Cătălin Păduraru