New News Buzau header

Observator: Cât de periculoase sunt munițiile cu uraniu sărăcit pe care Marea Britanie vrea să le trimită în Ucraina (efectele sunt similare cu cele ale supravietuitorilor de la Hiroshima. O demonstreaza folosirea lor in Irak si Iugoslavia)

Munitie imbogatita uraniuUn oficial din ministerul britanic al Apărării a anunțat că țara sa va furniza Ucrainei muniție cu uraniu sărăcit, ca parte a unui pachet de ajutor pentru a susține efortul de război continuu al statului est-european împotriva Rusiei. Muniția urmează să fie furnizată alături de tancurile Challenger 2, pe care Marea Britanie s-a angajat să le trimită în ianuarie, majoritatea antrenamentelor pentru personalul ucrainean fiind finalizate de atunci. Marea Britanie a fost prima țară care a oferit Kievului tancuri proiectate de Occident. Germania care a fost supusă unor presiuni majore din partea SUA și a Poloniei, a aprobat şi ea furnizarea de tancuri Leopard 2, folosite de mai multe statele europene, conform Military Watch Magazine.

Citește mai departe...

BRICS: ADVERSARUL UNDE VESTUL ÎI ESTE FRICĂ

Karderinis IsidorosBrazilia, Rusia, India și China au format inițial blocul în 2009, după o serie de întâlniri și înțelegeri. Primul Summit BRIC a avut loc la Ekaterinburg, Rusia, pe 16 iunie a aceluiași an, unde șefii de state în cauză au convenit să consolideze dialogul și cooperarea între ei.

În anul următor, la Brasilia, Brazilia, în aprilie 2010, a avut loc al doilea Summit, unde liderii acestor țări au subliniat necesitatea unui sistem interguvernamental global multidimensional.

Citește mai departe...

OFICIAL! După ce au vorbit cu rușii, americanii nu mai sunt siguri că drona din Marea Neagră a fost lovită intenționat de avionul rusesc Presa romana dezinformeaza sau nu au traducator bun!

Drona americana doborataCu toate ca in mod oficial s-a recunoscut - de partea americana, ca o drona a cazut "accidental", presa romaneasca nu vrea sa cedeze si titreaza in mod manipulator "pe invers", lasand informatia oficiala in planul secund! Dupa cum se stie, președintele Statului Major interarme, generalul Mark Milley, a declarat că Statele Unite nu știu dacă avionul de vânătoare rusesc a lovit intenționat drona americană deasupra Mării Negre, notează CNN.

Este un lucru pe care oficialii îl analizează, a declarat el miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că are programată o convorbire cu omologul său rus pentru a discuta acest aspect, printre altele.

Citește mai departe...

Cum lupta “Jandarmul mondial” pentru destabilizarea statelor incomode si impunerea unor presedinti marioneta! Eforturile alianței SUA-NATO de răsturnare în Siria a președintelui Assad. O perspectivă istorică

Global Research CIA Siria Liban

Încercările Washingtonului și ale aliaților săi din NATO în vederea asigurării unei schimbări de regim în Siria, la începutul acestui secol, au avut în vedere importanța strategică a națiunii siriene. O parte a frontierei vestice a Siriei se află de-a lungul Mării Mediterane, un corp de apă care încă din epoca romană, a avut importanța unei legături între Est și Vest.

Până la cel de-al Doilea Război Mondial, regiunea mediteraneeană a fost o rotiță vitală în mecanismul imperiului britanic, ajutând la controlul asupra coloniilor sale. Marea Mediterană a permis accesul englezilor la rute maritime și aeriene profitabile. Importanța sa pentru Londra a fost, în primul rând, motivul pentru care au anunțat în decembrie 1914 comanda completă asupra Egiptului ca protectorat, această țară având o coastă lungă cu Marea Mediterană.

Citește mai departe...

Papa Francisc a cerut „respectarea” lăcaşurilor de cult din Ucraina, menţionând mănăstirea Lavra Pesterilor din Kiev. Patriarhul Daniel incă tace…

Lavra Pecerska KievPapa Francisc a cerut miercuri „respectarea” lăcaşurilor de cult din Ucraina, menţionând mănăstirea Lavra Pecerska (foto) din Kiev pe care Biserica Ortodoxă Ucraineană (UOC), aflată sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei, trebuie să o evacueze la ordinul autorităţilor ucrainene, informează News.ro, citând Reuters.

Declarația Pontifului vine în contextul în care autoritățile ucrainene au dat Bisericii Ortodoxe Ucrainene un termen-limită până la 29 martie pentru a-şi părăsi sediul din complexul istoric Lavra Percerska din Kiev. Kievul acuză această instituție că ar fi pro-rusă și ar „colabora” cu Moscova.

Citește mai departe...

NE ASTEAPTA O NOUA CRIZA FINANCIAR-ECONOMICA? Signature Bank a fost închisă, după prăbuşirea Silicon Valley Bank. Avem in Romania Banci care ar putea da faliment?

falimente BanciAutorităţile de reglementare din SUA au închis ieri Signature Bank, cu sediul în New York, o importantă instituţie financiară din industria criptomonedelor, în încercarea de a preveni extinderea crizei bancare, scrie CNBC, conform Digi24.

"Anunţăm, de asemenea, o excepţie similară de risc sistemic pentru Signature Bank din New York , care a fost închisă astăzi de autoritatea de stat", au declarat Trezoreria, Rezerva Federală şi FDIC într-un comunicat comun ieri seară.

Citește mai departe...

Ucraina desființează planul NATO pentru negocierile cu Putin: „Ne propuneți să ne punem în genunchi față de Rusia”. Consilierul lui Zelenski, avertisment șocant pentru românii care nu susțin Ucraina. Expert: „Este o declarație de psihiatrie”

Pace Ucraina RusiaTrei mari puteri ale NATO consideră că un pact care să oficializeze legături mai puternice între Alianţa Nord-Atlantică şi Ucraina ar putea fi o modalitate de a încuraja Kievul să înceapă discuţii de pace cu Rusia, deși Moscova continuă să ocupe teritoriul ucrainean. Ce țări europene propun acest plan de securitate.

Pact de securitate NATO-Ucraina

Update 6 martie, ora 16.26. Planul de securitate propus de Germania, Franța și Marea Britanie pentru a încuraja Ucraina să înceapă negocierile cu Rusia este privit cu rezerve de Kiev. Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak susține că acest plan „nu există și nu va exista”.

Citește mai departe...

AdSense 4

TV NEWS BUZAU - TELEVIZIUNEA TA ONLINE! IN CURAND TRANSMISII NONSTOP!