VIDEO - AMERICA COMEMOREAZA! 19 ani de la CELE MAI SANGEROASE ATENTATE DIN ISTORIE. 11 septembrie 2001 ziua in care lupta impotriva terorismului a luat un alt curs

Atentate 11 septembrieAtentatele de la 11 septembrie 2001, considerate cele mai sângeroase din istorie, au fost comise de 19 terorişti din reţeaua al-Qaida, care au deturnat patru avioane, lovind turnurile World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului, situată în apropiere de Washington. Bilanţul victimelor atentatelor s-a ridicat la peste 2900 de morţi, dintre care 2.

Citește mai departe...

Un Trump colosal: Cel mai Grandios discurs rostit vreodată!

Donald Trump USA discurs candidaturaJoi seara, pe 27 august 2020, la Casa Albă, Donald Trump a acceptat nominalizarea Republicană pentru un nou mandat. Cu acest prilej a rostit un discurs rarisim. Un discurs fabulos. Un discurs cum nu s-a mai auzit pe vreo scenă politică. Un discurs care resetează politica secolului XXI.

“Adunați aici în frumoasa și majestuoasa noastră Casă Albă – cunoscută în lumea întreagă sub numele de Casa Poporului – nu putem decât să ne minunăm în fața miracolului care este măreața noastră istorie americană.

 

Aceasta a fost casa unor personalități impunătoare precum Theodore Roosevelt și Andrew Jackson care i-au unit pe americani cu viziunile lor îndrăznețe pentru un viitor mai măreț și mai frumos.

Citește mai departe...

VIDEO - Altarul unei biserici ortodoxe din Beirut, neatins de explozie, dă speranțe preotului

Biserica Beirut explozieObiectele rămase intacte în altarul unei biserici ortodoxe din Beirut după explozia din capitala Libanului. Biserica ortodoxă greacă Sfântul Dimitrios din Achrafieh este la mai puțin de un kilometru distanță de locația unde a avut loc explozia din Beirut. Părintele Youil Nassif s-a grăbit pentru a verifica pagubele produse de deflagrație și a găsit naosul distrus. Însă spațiul sacru al altarului, protejat de către iconostas a rămas aproape neatins, inclusiv o candelă cu ulei care a rămas aprinsă după explozie, potrivit BBC.

Citește mai departe...

VIDEO - Beirutul, în doliu, după exploziile care au ucis peste 100 de persoane și au rănit peste 4.000

beirut explosionExploziile au fost atât de puternice încât au fost înregistrate de senzorii Institutului american de geofizică drept un cutremur cu magnitudinea de 3,3.

În epicentrul exploziei, al cărei suflu a fost resimțit până în insula Cipru, la peste 200 de kilometri distanță, peisajul pare apocaliptic.

10.34 Cele două explozii de proporții care au avut loc, marți, în zona portului din Beirut, au fost provocate de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, stocate în depozitul portului din Beirut și transportate, acum 6 ani, de cargoul Rhosus, sub pavilionul Republicii Moldova, dar proprietate a unui afacerist rus, scrie portalul Mold-street citat de RFI.

10.19 Președintele Iranului a oferit miercuri asistență Beirutului zguduit de o puternică explozie, precizând că poate trimite ajutoare medicale și poate prelua răniți, scrie Reuters.

"Sperăm că circumstanțele acestui incident vor fi stabilite cât mai curând posibil și pacea se va întoarce în Beirut”, a declarat Hassan Rouhani, potrivit televiziunii de stat.

Citește mai departe...