Breaking news: Președintele Iohannis decretează stare de urgență de luni, din cauza epidemiei coronavirus

stare de urgentaPreședintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă seara, că România va intra în stare de urgență începând de luni. Anunțul a fost făcut la Palatul Cotroceni după depunerea jurământului de către Cabinetul Orban 2. Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse, mai mulți bani pentru medicamente și aparatura medicală necesară, cu proceduri simplificate. În România, până la această oră, au fost înregistrate 109 cazuri de infecții coronavirus. SUA, Italia, Bulgaria și Spania sunt printre statele care au decretat și ele stare de urgență din cauza pandemiei.

"Românii din Italia să NU vină acasă în vacanța de Paște..."

Romani Italia CoronavirusVictor Costache, ministrul Sănătății, recomandă românilor din Italia să NU vină acasă în vacanța de Paștele 2020. Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a declarat ieri că românii din Italia care doresc să vină în țară în vacanța de Paști, vor intra în carantină timp de 15 zile, din cauza pericolului infectării cu Coronavirus.

Cutremur in Zagreb (Croatia) – 5,8 grade! Pagube materiale…

cutremur zagrebÎn ziua de 22 Martie 2020, la ora 07:24:02 (ora locală a României), s-a produs în SLOVENIA-CROATIA BORDER REGION un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.8, la adâncimea de 10km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 10km NV de Zagreb, 108km E de Ljubljana, 135km S de Graz, 160km NV de Banja Luka, 165km E de Trieste, 183km V de Pecs, 245km NV de Zenica, 261km S de Vienna, 267km N de Split, 268km S de Bratislava.

Coronavirus: Franța se pregătește pentru o "epidemie"

coronavirus europaȚările învecinate cu Italia, Franța, Elveția și Austria urmăresc cu atenție, fără a intra în panică, evoluția situației de sănătate în peninsulă, unde au fost înregistrate peste 130 de cazuri de coronavirus și unde unsprezece orașe au fost plasate în carantină, potrivit Le Soir, citat de Rador.

Franța se pregătește pentru o posibilă "epidemie" a noului coronavirus, a declarat ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, într-un interviu acordat ziarului "Parisien Dimanche", estimând ca "foarte probabilă" posibilitatea apariției de noi cazuri în Franța.