News Buzau new header Craciun

Presa din Croația: Austria se opune intrării României și Bulgariei în Schengen, Croația are undă verde

spatiu SchengenAmbasadorii statelor membre UE au discutat joi despre extinderea spațiului Schengen și propunerea de intrare a Croației, României și Bulgariei în Schengen. Potrivit unor surse diplomatice, nici un stat nu s-a opus propunerii de admitere a Croației în zona fără controale la frontierele interne, spre deosebire de România și Bulgaria, confruntate cu opoziția Austriei, scriu publicațiile Index și Total Croatia News, citate de Rador.

Citește mai departe...

Marți, la reuniunea NATO de la București, Ungaria a anunțat că nu va permite convocarea Comisiei NATO-Ucraina până când autoritățile de la Kiev nu vor restabili drepturile maghiarilor din regiunea Transcarpatia.

Ungaria UcrainaUngaria nu va permite convocarea Comisiei NATO-Ucraina până când autoritățile de la Kiev nu vor restabili drepturile maghiarilor din regiunea Transcarpatia, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, Peter Szijjarto, la reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO de la București.

„Am spus clar cu mulți ani în urmă că, până când Ucraina nu le va reda drepturile etnicilor maghiari din regiunea Trascarpatia, nu vom contribui la convenția unei astfel de comisii.

Citește mai departe...

ISI REVINE AMERICA? Cetatenii SUA votează, în alegerile intermediare pentru Congresul Statelor Unite. Care sunt prioritatile americanilor (ar trebui sa fie si ale europenilor)?

Alegeri SUAUPDATE (ora07:00 - ora Romaniei)- Republicanii cuceresc Congresul SUA! Votul s-a incheiat! Numaratoarea partiala arata cu 7 mandate mai mult au Republicanii decat Democratii!

În cadrul scrutinului din prezent, ce se desfasoara in SUA, se vor decide majoritățile din Camera Reprezentanților și Senat pentru următorii doi ani care au mai rămas din mandatul președintelui Joe Biden. În joc sunt toate cele 435 de mandate de la Cameră și 35 din cele 100 de la Senat. Sondajele din ultima perioadă arată că republicanii au șanse mari să recupereze controlul Camerei Reprezentanților. La Senat, însă, bătălia pare să fie ceva mai dură, deși ultimele săptămâni au arătat noi creșteri ale republicanilor și în potențialul de a recupera camera superioară. „Acum este momentul să apăraţi democraţia. Democrația este pe buletinul de vot”, a declarat preşedintele Statelor Unite. Printre marile mize ale alegerilor se numără inflația, dreptul la avort, imigraţia, criminalitatea.

Citește mai departe...

VIDEO - Donald Trump, semnal clar că se pregătește de o nouă candidatură: „Foarte curând! Pregătiți-vă!” "SAVE AMERICA!"

Trump Save AmericaDonald Trump a dat unul dintre cele mai evidente semnale că ar putea candida din nou pentru Casa Albă, peste doi ani. Deocamdată, face de zor campanie electorală pentru candidații republicani, înainte de alegerile „de la jumătatea mandatului".

Și președintele Biden este în campanie, pentru democrați. Și îndeamnă la mobilizarea electoratului, mai ales că, potrivit sondajelor, republicanii ar putea prelua controlul.

Citește mai departe...

Cel mai prost rezultat posibil. Partidul Democrat păstrează majoritatea în Senatul SUA (TRIBUNA US ) si “Marea Trezire NU va avea loc” – editorial Adrian Patrusca

rezultate alegeri SUAPartidul Democrat își va păstra majoritatea în Senatul SUA datorită faptului că senatoarea democrată Catherine Cortez Masto a câștigat alegerile din Nevada în cursa împotriva contracandidatului republican Adam Laxalt cu o diferență de 6500 de voturi.

Citește mai departe...

Conferinţa Mondială a ONU pentru schimbările climatice COP27 s-a deschis la Sharm el-Sheikh în Egipt. Ce s-a discutat…

Summit climatic COP27Conferinţa Mondială a ONU pentru schimbările climatice COP27, care va încerca să dea un suflu nou luptei contra încălzirii climatice, s-a deschis duminică la Sharm el-Sheikh în Egipt, scrie AFP.

Reprezentanţi din aproape 200 de ţări s-au reunit în contextul în care impactul încălzirii globale – inundaţii, secete, incendii – afectează din ce în ce mai mult, dar lumea este divizată politic şi preocupată de alte urgenţe, războiul din Ucraina, crizele energetice şi alimentare.

Citește mai departe...

„Americanii au cerut capul lui Vasile Dîncu, iar Iohannis s-a supus”. Cine face această dezvăluire

dincu lloyd AustinDupă o activitate de aproape un an, coaliţia de guvernare din România trece prin prima sa criză mai serioasă. Publicația Magyar Nemzet, citată de RADOR, notează că demisia forţată a lui Vasile Dîncu din fruntea Ministerului Apărării este însoţită de mesaje transmise din ambele părţi.

Citește mai departe...

AdSense 4

TV NEWS BUZAU - TELEVIZIUNEA TA ONLINE! IN CURAND TRANSMISII NONSTOP! NU PIERDETI EMISIUNILE NOASTRE