TV NB New header

ANALIZĂ The Guardian: Occidentul a obosit și riscă să condamne Ucraina la „sufocare lentă”

Lacrimile lui ZelynschiÎnainte ca „oboseala” războiului început de Vladimir Putin în Ucraina să se instaleze, este necesară o regândire pentru a se evita un conflict care să dureze ani de zile. Britanicii spun că dacă Ucraina va câștiga, Rusia nu va accepta niciodată acest lucru, iar dacă Rusia va câștiga, va merge mai departe. În plus, elitele militare din Londra se tem că Occidentul, cu atenția sa de tip TikTok și înclinația către emoția instantanee, nu are hotărârea sacrificiului întins pe ani de zile necesar pentru a învinge Rusia sau chiar pentru a opri asaltul militar al armatei ruse în estul Ucrainei. Potrivit unei analize The Guardian, Vestul riscă să condamne Ucraina la „sufocare lentă”.

Citește mai departe...

Trupele Kremlinului au atacat o bază cu soldați americani din Siria. Risc de confruntare directă între militarii Rusiei și Statelor Unite

atac rusi SiriaTrupele ruse au efectuat luna aceasta o serie de atacuri împotriva coaliţiei conduse de SUA în Siria, lucru care stârneşte îngrijorare la Washington, potrivit The Wall Street Journal, scrie Adevărul.

Armata rusă a lansat atacuri aeriene asupra garnizoanei Al-Tanf, în apropiere de graniţa Siriei cu Iordania, în sud-estul Siriei, unde trupele americane desfăşoară o misiune de instruire şi consiliere a luptătorilor locali. La scurt timp după aceea, avioane de luptă ruseşti, inclusiv două Su-35 şi un Su-24, au survolat Al-Tanf înainte de a lovi postul de luptă din garnizoană. Garnizoana Al-Tanf găzduieşte 200 de soldaţi americani. Militarii americani nu se aflau în apropierea bazei în timpul atacurilor şi nu s-au înregistrat victime.

Citește mai departe...

Droguri în Ucraina! În plin război cu Rusia, Kievul legalizează consumul de marijuana!

emblem of ukraine on which cannabisGuvernul ucrainean pregătește legalizarea folosirii canabisului și a drogurilor ușoare. Anunțul a fost făcut marți, 7 iunie, de ministrul Sănătății, Viktor Lyashko.

Oficialul ucrainean a explicat și motivele pentru care se dorește legalizarea drogurilor ușoare în Ucraina: în scop medicinal.

Canabisul ajută la tratarea stresului post-traumatic

Citește mai departe...

SEMNAL PENTRU EUROPA! NEOMARXISTII LUI BIDEN PIERD TEREN IN SUA! Decizie istorică în SUA: Curtea Supremă elimină dreptul constituțional la avort!

avort suaConservatoarea Curte Supremă a Statelor Unite a anulat vineri o hotărâre care, timp de aproape jumătate de secol, a garantat dreptul femeilor americane la avort, dar nu a fost niciodată acceptată niciodată de biserică.

Manifestatie în timpul dezbaterilor privind dreptul la avort

Biden critică eliminarea dreptului la av

Citește mai departe...

Moscova denunță vânzarea unor clădiri din Ierusalim ale Bisericii Ortodoxe Grecești către coloniști evrei

zidul de apus ierusalimDiplomația rusă a denunțat miercuri decizia Curții Supreme israeliene de a permite achiziționarea de către o organizație ultranaționalistă evreiască a unor bunuri imobiliare ale Bisericii Ortodoxe Grecești din Orașul Vechi al Ierusalimului, considerând-o o amenințare la adresa „prezenței creștine” în acest loc, potrivit Le Figaro.

„O astfel de decizie este în detrimentul păcii interconfesionale și ridică îngrijorări legitime cu privire la situația comunității creștine din Țara Sfântă”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, într-un comunicat. „Moscova este hotărâtă să apere prezența creștină în Orientul Mijlociu și să se asigure că drepturile și libertățile credincioșilor sunt respectate”, a adăugat ea.

Citește mai departe...

Uniunea Europeană nu va impune sancțiuni împotriva Patriarhului Chiril

Patriarhul Kirill al MoscoveiSancțiunile împotriva Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse nu au fost aprobate din cauza Ungariei, care nu le-a susținut.

Numele patriarhului Chiril a fost eliminat de pe lista persoanelor sancționate pentru a fi incluse în următorul pachet de sancțiuni al UE, transmite Bloomberg.

Potrivit agenției, ideea de a impune sancțiuni împotriva conducătorului Bisericii Ortodoxe Ruse nu a fost susținută de Ungaria, care i-a înfuriat incredibil pe "omologii" săi din Uniunea Europeană.

Citește mai departe...