LIVE - "Vestele gabene": Franţa se teme de o nouă explozie de violenţă, în a patra sămbătă de mobililizare a protestatarilor / Protestatarii încep să blocheze o autostradă în apropiere de Paris

proteste frantaAutoritățile franceze au mobilizat aproape 90.000 de membri ai forțelor de ordine de teama unor noi violențe ale ”vestelor galbene”, în cea de-a patra sâmbătă de manifestații. Mai multe stații de metrou au fost închise, precum și muzee. Ziua de protest a început cu mai multe arestări, după ce persoane au fost găsite înarmate cu diferite obiecte, precum ciocane și praștii.

 

UPDATE Protestatarii au început să blocheze o autostradă în apropiere de Paris.

UPDATE Unele dintre măsurilor de securitate ale poliției pentru a face față mobilizărilor ”vestelor galbene” au fost divulgate pe internet, a anunțat sâmbătă Poliția, subliniind că a fost deschisă o anchetă pentru a identifica originea acestei scurgeri de informații.

UPDATE 354 de persoane au fost arestate până la această oră la Paris, 127 se află în custodia poliției

UPDATE Unii au venit pentru protestul de sâmbătă la Paris din alte localități.

UPDATE Ziua de protest a început. Mii de persoane s-au adunat deja în Place de la Concorde. Oamenii continuă să vină.

UPDATE Aproximativ 278 de persoane au fost arestate sâmbătă înainte de mobilizarea ”vestelor galbene”, a anunțat poliția. Asta după ce anterior, 34 de persoane mascate, înarmate cu praștii și ciocane, au fost ridicate de poliție la Paris.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, persoanele ridicate de poliție sunt în mare parte persoane venite din regiunea Parisului, la 30 de ani și care aveau asupra lor măsti, praștii, ciocane.

Potrivit mai multor surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de AFP, aproape toate unităţile CRS şi jandarmeriei ar urma să fie mobilizate pentru a asigura sâmbătă menţinerea ordinii în ţară.

Șeful guvernului francez a reînnoit apelul la „vestele galbene” de a nu se întâlni la Paris pentru a manifesta, nu pentru a le intezice să se exprimă, ci pentru a nu cădea în capcana întinsă de huligani. Astfel, Philippe și-a arătat îngrijorarea față posibilitatea unor violențe în cel de-al patrulea weekend de criză.

Autorităţile franceze sunt îngrijorate că un nou val de „mari violenţe” va avea loc la Paris, la sfârşitul acestei săptămâni, de un nucleu dur de câteva mii de „veste galbene”, a declarat joi un oficial al Palatului Elysee, citat de Reuters.

Muzeele și Turnul Eiffel și mai multe stații de metrou vor fi închise sâmbătă

Cele mai mari muzee din Paris, Louvre, Orsay sau cel de Artă Modernă, au decis să rămână închise sâmbătă. Aceeași lucru se va întâmpla și în cazul Turnului Eiffel, Catacombelor și Arcului de Triumf, obiective turistice importante din capitala Franței. De asemenea, teatrele au decis să amâne spectacolele. Prima ediție a festivalului de muzică electronică INASOUND a fost amânat pentru primăvară.

Regia autonomă de transport (RATP) a anunţat închiderea pentru public a 36 de staţii şi de gări sâmbătă la Paris, din cauza manifestaţiilor "vestelor galbene" prevăzute să aibă loc în capitală.

Staţiile Charles de Gaulle Etoile, Auber, Bastille, Concorde, Opera şi Madeleine vor fi închise de la ora locală 05.30 "la solicitarea poliţiei".

În jur de 50 de linii de autobuz vor fi de asemenea deviate sau suspendate.

Liga profesionistă de fotbal a anunțat, de asemenea, joi amânarea meciului dintre Angers și Bordeaux de sâmbătă la cererea Prefecturii Maine-et-Loire, acesta fiind cea de-a cincea partidă amânată în Liga 1, din cauza crizei „vestelor galbene”. Până acum au fost au fost repotate și meciurile PSG-Montpellier, Toulouse-Lyon, Monaco-Nice, Saint-Etienne-Marseille.

SURSE: RUPLY TV, HotNews, CNN, SKY News

 

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează