VIDEO - Tsunami devastator in Indonezia, in urma unei eruptii vulcanice, a alunecarii submarine de teren si a fenomenului de luna plina – sute de persoane au murit si alte mii au fost ranite

Indonezia dezastru Tsunami eartquakeCel puțin 281 de persoane au murit, iar alte 1.000 au fost rănite după ce un val tsunami a lovit zona de coastă a Indoneziei, în zona strâmtorii Sunda, a informat luni agenția indoneziană pentru prevenirea dezastrelor, relatează site-ul agenției Dpa.

Agenţia indoneziană pentru Gestionarea dezastrelor (BNPB) a adăugat că 57 de persoane sunt în continuare dispărute, iar bilanțul ar putea crește. Agenția de Gestionare a Dezastrelor din Indonezia și-a cerut duminică scuze pentru confuzia creată, deoarece nu a emis o avertizare de tsunami în urma erupției vulcanice și le-a transmis locuitorilor să nu se panicheze. Purtătorul de cuvânt al Agenției, Sutopo Purwo Nugroho, a transmis că s-a creat o confuzie din cauza faptului că nu a fost înregistrat un cutremur.

Circa două sute de angajaţi ai societăţii naţionale de electricitate Perusahaan Listrik Negara (PLN) şi membri ai familiilor acestora care se adunaseră pe plaja Tanjung Lesung pentru a participa la petrecerea de sfârşit de an a companiei au fost surprinşi de un tsunami produs sâmbătă seara. În înregistrarea video difuzată pe reţelele de socializare pot fi văzuţi petrecăreţii care se bucură de muzică, dar care sunt cuprinşi de panică după ce valurile au izbit scena. “Sub apă nu am putut decât să mă rog: “Iisuse Hristoase, ajutor!”, a declarat Zack, unul dintre membrii din echipa formaţiei rock Seventeen, care a povestit pe Instagram cum s-a zbătut după ce a fost luat de valuri. ″În ultimele secunde aproape am rămas fără aer”, a spus el adăugând că a supravieţuit agăţându-se de o parte a scenei prăbuşite. Autorităţile au explicat că acest tsunami nu a fost provocat de un cutremur. Cel mai probabil, de vină au fost alunecări de teren submarine, apărute în urma unei erupţii a vulcanului Krakatau, care se află în strâmtoarea ce desparte insulele Java şi Sumatra. Autoritățile mai spun că, în același timp, mareea era înaltă din cauza fenomenului de Lună plină, iar tsunamiul a fost o combinație a acestor factori. Cele mai multe victime au fost înregistrate într-o zonă turistică populară, aglomerată în perioada sărbătorilor.

SURSE: DPA, CNN, Sky News

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează