RECRUTARI in armata cu salarii de mii de euro

Armata germanaArmata germană intenţionează să recruteze specialişti din alte state membre ale Uniunii Europene (UE), a anunţat şeful Statului Major al Bundeswehr. Recrutarea unor specialişti străini europeni – mai ales medici şi ingineri – constituie ”o opţiune” pe care armata germană o are în vedere, a precizat şeful Statului Major.

 

Acest lucru implică o modificare a legii germane, care prevede că un militar care operează în cadrul Bundeswehr este necesar să aibă cetăţenie germană. Această idee este susţinută, de asemenea, de comisarul parlamentar însărcinat cu Forţele armate germane, social-democratul Hans-Peter Bartels, care subliniază că ”mulţi militari (au deja) origini străine sau dublă cetăţenie”.De altfel, ”Bundeswehrul nu va mai fi o excepţie, pentru că avem deja de mult timp cetăţeni europeni care lucrează în poliţia germană”, a dezvăluit el ziarelor din Funke Mediengruppe.Potrivit grupului de presă, Guvernul german al Angelei Merkel şi-ar fi ”sondat” deja partenerii europeni în această problemă. Cehia, Suedia, Belgia şi Danemarca nu s-ar opune unei astfel de idei, însă Franţa s-ar fi arătat rezervată. Bulgaria, România, Slovenia sau Grecia şi-ar fi exprimat, la rândul lor, îndoiala, temându-se că militarii lor ar putea fi atraşi de un salariu mai mare în Germania.

Sursa: a1.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează