Ștreang, Sex și Politică: Moartea care zguduie America - Jeffrey Epstein (doua pareri – Evenimentul Zilei si Vigilant Citizen)

EpsteinSinuciderea în închisoare a milionarului pedofil Jeffrey Epstein a provocat un uriaș scandal în Statele Unite. Există o opinie aproape unanimă că acesta a fost în realitate lichidat pentru că deținea informații și probe compromițătoare despre nume grele din politică.

Sâmbătă, în jurul orei 06.30, ora locală, „Jeffrey Epstein a fost descoperit fără suflare”, spânzurat în celula sa de la Metropolitan Correctional Center, închisoarea federală din Manhattan, New York. Este, „se pare, o sinucidere”, a anunțat administrația americană a penitenciarelor.

„Personalul a încercat imediat să-l reanimeze”, înainte de a-l transporta la spital, unde a fost declarat mort, mai arată comunicatul, anunțând în același timp deschiderea unei anchete FBI.

Procurorul General al SUA, William Barr, s-a declarat „consternat” de moartea omului de afaceri de 66 de ani, care „ridică grave semne de întrebare”. El a anunțat că inspecția generală va efectua o anchetă paralelă cu cea a FBI.

Cu numai trei săptămâni în urmă, pe 23 iulie, Epstein fusese găsit în celulă, lungit pe jos, cu răni la gât. A fost introdus într-un program individual de supraveghere anti-suicid, dar programul a fost oprit în mod bizar pe 29 iulie, scrie New York Times, iar miliardarul a fost plasat într-o unitate a închisorii cu regim de securitate mărit, singur în celulă.

Jeffrey Epstein a fost arestat pe 6 iulie la întoarcerea sa dintr-o călătorie în Franța și inculpat la New York pentru organizarea între 2002 și 2005, a unei rețele de zeci de fete, multe minore, cu care a avut raporturi sexuale în numeroasele sale proprietăți, mai ales în Manhattan și în Florida.

Potrivit AFP, mărturiile care apar în documentele judiciare îi creează acestui foarte bogat om de afaceri, fost profesor de matematică și fizică, imaginea unui prădător nesătul de fete tinere, pe care le recruta cu zecile și le ducea în reședințele sale somptuoase. Conform unora dintre aceste mărturii, Epstein avea un aparat format din recrutoare și funcționare care gestionau la secundă programul fetelor, de la aranjarea unui „rendez-vous” și instructaj până la transport (adeseori în avion privat) și plată (de regulă 200-300 de dolari pe vizită) plus cadouri scumpe.

Numele mogulului se afla înscris în fișierele delincvenților sexuali, după o primă condamnare în 2008 pentru că a adus fete să se prostitueze în Florida (a primit atunci o pedeapsă minimă de 13 luni, după ce a ajuns la un acord cu procurorul federal), dar el nu a mai fost deranjat de autorități. Până în iulie, când o percheziție la fastuoasa sa locuință din Upper East Side, în Manhattan, a scos la iveală existența unei săli de masaj în care își ducea victimele.

Sute de pagini de documente judiciare date publicității vineri, cu câteva ore înaintea morții afaceristului, au confirmat ceea ce se știa deja neoficial, și anume că Jeffrey Epstein era o personalitate nelipsită la seratele mondene new-yorkeze și apropiat de numeroase personalități din politică, film sau afaceri.

De aceea, moartea sa extrem de suspectă ridică atâtea semne de întrebare: este ușor de presupus că Epstein a fost lichidat de frica unor mărturii devastatoare despre nume cunoscute, în schimbul unei pedepse reduse.

Gardienii nu și-au făcut rondul în noaptea fatidică

Teoria conspirației, mai plauzibilă ca oricând Faptul că Epstein fusese scos fără nici o explicație din programul de protecție anti-suicid pe 29 iulie nu este singura bizarerie a morții omului de afaceri. Iată o alta: în noaptea de vineri spre sâmbătă, când acesta s-a sinucis (sau „a fost sinucis”), gardienii închisorii nu au efectuat controalele obligatorii, cerute de regulament.

„La Metropolitan Correctional Center, doi gardieni ai penitenciarului sunt obligați să facă controale separate la toți prizonierii la fiecare 30 de minute, dar această procedură nu a fost respectată peste noapte, potrivit unei surse”, scrie Reuters. Agenția adaugă: „În plus, la fiecare 15 minute gardienii trebuie să facă un alt control la prizonierii care sunt sub supraveghere anti-suicid.” Rezultă că nimeni nu a trecut pe la celula lui Epstein în noaptea de 9 spre 10 august.

Teoria conspirației, mai plauzibilă ca oricând

Reacția furioasă a principalilor actori politici, ca și zvonurile care cresc de la o oră la alta pe rețelele sociale, arată că, de data aceasta, nu doar profesioniștii teoriilor conspirației au intrat în fibrilații.

Iată ce scrie Paul Krugman de la New York Times pe Twitter: „Dacă am fi trăit într-un univers fantastic și paranoic, m-aș îndoi mult de sinuciderea lui Eppstein, chiar dacă ar fi cu adevărat vorba de o sinucidere. Dar știți ceva? Afacerea Epstein demonstrează că trăim într-un univers fantastic și paranoic.” Realizatorul de la MSNBC, Joe Scarborough, a scris pe Twitter la rândul său: „Un tip care avea informații ce ar fi distrus viața unor oameni bogați și puternici sfârșește mort în celula sa din închisoare. Cât de previzibil și de rusesc!”

Fosta senatoare Democrată, Claire McCaskill, a declarat la rândul ei: „Ceva pute în cele mai înalturi ale cerului. Cum este posibil ca un sinucigaș să se spânzure fără nici un fel de intervenție? Este imposibil. Doar dacă…”

„Toți au pe mâni sângele lui”

Pus sub acuzare pe 8 iulie pentru exploatare sexuală de minore și asociere cu un grup infracțional organizat în vederea exploatării sexuale a unor minore, Jeffrey Epstein risca 45 de ani de închisoare.

Procesul său trebuia să înceapă cel mai devreme în iunie 2020. Justiția a refuzat eliberarea sa pe cauțiune, procurorii apreciind că exista riscul să fugă peste graniță, dată fiind averea sa (evaluată la 500 de milioane de dolari) și la numeroasele sale relații.

Deși procurorul federal din Mnhattan a promis că își va continua ancheta pentru a căuta eventualii complici, moartea lui Estein le-a dezamăgit pe victime, care așteptau cu nerăbdare procesul.

„Nu vom putea trece niciodată peste asta”, a declarat una dintre victime într-un mesaj dat publicității de avocata sa, Lisa Bloom. „Ne-ați furat acel tratament de care aveam nevoie pentru a ne vindeca rănile.”

La rândul său, Brad Edwards, avocatul altei victime a declarat: „Nu acesta era sfârșitul pe care îl aștepta toată lumea”.

Unul dintre avocații lui Epstein a acuzat guvernul federal, presa și pe judecătorul care l-a inculpat pentru moartea milionarului. Max Fernich a declarat la Fox News: „Toți acești protagoniști par să poarte o parte de responsabilitate pentru această nenorocire. Toți par să aibă o parte din sângele lui Epstein pe mâini. Tuturor ar trebui să le fie rușine pentru comportamentul lor. Cer o anchetă totală asupra circumstanțelor care înconjură moartea dlui Epstein. Opinia publică trebuie să afle cu exactitate ce s-a petrecut și de ce – și cum cei care îl aveau în custodie au permis ca acest lucru să se întâmple.”

Trump l-a dat afară pe Epstein

Printre persoanele care au fost apropiate de Jeffrey Epstein se numărau nume grele precum Donald Trump, Bill Clinton, prințul britanic Andrew, duce de York sau Kevin Spacey.

„Îl cunoșteam așa cum îl cunoștea toată lumea din Palm Beach”, declara Trump după arestarea lui Epstein. „Era unul din stâlpii de la Palm Beach. A avut loc o dispută între noi cu mult timp în urmă. Cred că nu neam mai vorbit de cincisprezece ani. Nu eram un admirator al lui.”

Potrivit unuia dintre responsabilii complexului de la Mar-a-Lago, din Florida, al lui Trump, acesta l-ar fi dat afară pe Epstein din cauza comportamentului său „dubios”. În 2002, într-un interviu pentru New York Magazine, Trump declara despre Epstein: „Este amuzant să fii împreună cu el. Se spune chiar că îi plac femeile frumoase la fel de mult ca mie, și multe dintre ele sunt tinerele. Nici o îndoială: lui Jeffrey îi place viața.”

Pe Twitter și Facebook a fost postată o poză, redistribuită de mii de ori și preluată de mai multe canale de presă, în care ar apărea Donald Trump, Jeffrey Eppstein și foarte tânăra Ivanka Trump. S-a dovedit însă că imaginea era un fals.

Bill Clinton, în paradis cu Lolita Express

Și fostul președinte Bill Clinton a încercat să se distanțeze de Jeffrey Epstein. Însă, în cazul său, acest lucru este mai dificil.

Purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Angel Ureña, declara în iulie: „Președintele Clinton nu știe nimic despre infracțiunile îngrozitoare pentru care Jeffrey Epstein a pledat vinovat în Florida în urmă cu câțiva ani, nici de cele pentru care a fost acuzat de curând la New York”. Și adăuga: „În 2002 și 2003, președintele Clinton a făcut un total de patru călătorii cu avionul lui Jeffrey Epstein: una în Europa, una în Asia și două în Africa, cu opriri având legătură cu programul Clinton Foundation”.

Comunicatul mai precizează că membrii Secret Service au fost prezenți la fiecare dintre aceste călătorii.

Fox News, în mai 2016, și ABC News, în iulie 2019, au relatat însă că Bill Clinton a făcut cel puțin 26 de călătorii la bordul avionului Boeing 727 (poreclit „Lolita Express”) al lui Epstein, între 2001 și 2003, potrivit registrelor de zbor (facsimil) ale Federal Aviation Administration (FAA). Pe carnetele de zbor ale avionului în dreptul personajelor feminine aflate la bord figurau doar prenumele.

Destinațiile acestor călătorii au fost locuri exotice, precum Azore, Singapore, Brunei, dar și Norvegia sau Rusia. Pentru cel puțin cinci dintre aceste călătorii, Clinton a renunțat la serviciile Secret Service.

În schimb, fostul președinte călătorea în compania lui Ghislaine Maxwell, o new-yorkeză suspectată că a recrutat și a livrat sclave sexuale pentru Jeffrey Epstein, și în compania lui Sarah Kellen, asistenta de atunci a lui Epstein, acuzată că le făcea pregătire minorelor în vederea partidelor de sex ale lui Epstein și găștii sale.

Bill Clinton a zburat de cel puțin 11 ori cu Sarah Kellen la bordul „Lolita Express”.

În 2015, organizația Judicial Watch a solicitat Departamentului de Securitate Internă să dea publicității evidențele cheltuielilor publice ale serviciilor secrete ale lui Clinton, în timp ce acesta călătorea cu Epstein în avionul privat al celui din urmă. Însă, potrivit canalului de televiziune One American News, departamentul nu a prezentat niciodată datele cerute.

Insula Orgiilor și templul misterios

Acum 20 de ani, Insula Little St. James, un petic din pământ care face parte din Insulele Virgine americane, a început să se schimbe într-un mod care a trezit suspiciunea localnicilor de pe insulele vecine. Vegetația a fost curățată, au apărut stâlpi cu steagul SUA și gărzi de corp care păzeau țărmurile.

Aceste schimbări, noteză Associated Press, au avut loc după ce insula a fost cumpărată de Jeffrey Epstein. De atunci, Little St. James a primit numeroase porecle precum „Insula Orgiilor”, „Insula Pedofilului” sau „Insula Păcatului”.

Epstein a cumpărat insula de 300.000 de metri pătrați în 1998 cu 7,95 milioane de dolari. A plantat palmieri, a construit mai multe clădiri și un heliport.

Se cunosc puține detalii despre ce era pe insulă: un fost angajat al lui Epstein spune că acesta avea două birouri în care nu intra nimeni, unde își ținea casetele cu valori și secrete. Un fost contractor IT, care a lucrat pentru mogul între 1999 și 2005, spune că în locuința de pe insulă erau o mulțime de fotografii cu femei goale.

Una dintre clădirile stranii de pe insulă pare să fie un fel de templu cu dungi albastre și cupolă aurită. Constructorii spun că destinația oficială era de sală de muzică, având pereți acustici și un pian cu coadă în mijloc. Potrivit Fox News, Epstein avea un staff special care se ocupa de fetele traficate, unele cu vârste de numai 12 ani. Sarah Ransome, o victimă a lui Epstein, a declarat că a încercat să fugă înot de pe insulă, dar a fost adusă înapoi de o echipă de căutători, condusă de Epstein însuși și din care făcea parte și Ghislaine Maxwell.

În afara vizitelor regulate pe insulă făcute de Bill Clinton, aici mai veneau Les Wexner, PDG al L Brands Corporation (compania mamă a Victoria’s Secret – există relatări și despre vizite ale unor modele de la VS) sau fostul premier al Israelului, Ehud Barak. Acesta din urmă a declarat pentru Daily Beast că nu s-a întâlnit cu Epstein „în compania unor femei sau fete”.

În 2016, Epstein a cumpărat și insula învecinată, Great St. James, cu o suprafață de aproximativ 600.000 de metri pătrați cu 18 milioane de dolari. În același an a început construirea unei clădiri mari, cu amfiteatru, birou subacvatic și piscină.

Pe 9 iulie 2019, delegata Insulelor Virgine în Congres, Stacey Plaskett, a declarat că va restitui donațiile pe care le-a primit de la Epstein de-a lungul anilor cu scopul de a fi folosite de organizațiile care se ocupă de femei și copii. „Sunt jenată că am primit bani de lacineva care a fost acuzat de astfel de fapte oribile în nenumărate rânduri”, a spus Plasket, care evident că nu știa nimic.

Autor: Adrian Pătrușcă - EVZ

Vigilant Citizen: Was Jeffrey Epstein Murdered?

A fost asasinat Jeffrey Epstein?

Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula închisorii sale. Iată motivul pentru care Epstein a fost, cel mai probabil.

În ultimul meu articol despre Jeffrey Epstein, am prezentat câteva fapte care explică cum ar putea fi ucis mai devreme sau mai târziu. Ei bine, zece zile mai târziu, miliardarul finanțator al cărui proces ar fi putut expune cele mai urâte adevăruri ale elitei mondiale, a fost găsit mort si a fost clasat ca „aparenta sinucidere”. Conform unor surse de știri, cadavrul său a fost găsit spânzurat în celula închisorii sale pe 10 august, la 7:30 am, la Centrul Corecțional Metropolitan din New York. El a fost transportat din celula sa la un spital din Manhattanul de jos, unde a fost găsit în stop cardiac.

Epstein a fost incarcerat în închisoarea cea mai strictă din S.U.A.

                                              Centrul de corecție metropolitană

Epstein a fost reținut la Metropolitan Correction Center din Manhattan, care este considerată a fi „cea mai strictă închisoare din Statele Unite”. În pereții acestei închisori, luminile fluorescente nu sunt niciodată stinse și deținuții nu experimentează aproape nicio interacțiune umană. Mai mult, Epstein a fost ținut în zona cea mai sigură a acelei închisori. Deținuții sunt ținuți în celulele lor timp de 23 de ore în fiecare zi, iar camerele de luat vederi CCTV îi urmăresc în timp ce fac duș, merg la baie și stau singuri în celulele lor puternic baricadate. Mai mult, Epstein era un deținut extrem de important.

Pe scurt, fiecare condiție a fost îndeplinită pentru ca el să fie supravegheat atent, de fiecare dată, de o echipă de oameni instruiți să monitorizeze deținuții și să răspundă prompt în caz de criză.

Având în vedere aceste fapte, rezulta ca nu există nicio modalitate prin care Epstein ar putea să se agațe singur și să moară fără să declanșeze o alertă de securitate majoră. Dar asta nu este tot.

Epstein era la un pas de suicid

În urmă cu două săptămâni, Epstein a fost descoperit semi-conștient, întins într-o poziție fetală cu urme pe gât. În ciuda supravegherii constante a deținuților din zona închisorii sale, autoritățile nu au confirmat niciodată ce s-a întâmplat de fapt. Cu toate acestea, știm că evenimentul a determinat ca Epstein să fie supravegheat pentru tendinte suicidale.

Epstein, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit semiconstient cu urme pe gât în ​​celula sa de la Centrul Metropolitan de Corecție din Manhattan, candva în ultimele două zile, au spus sursele. Epstein se află sub supraveghere sinucigașă, au spus două surse.

În timp ce cele două surse au spus că Epstein ar fi putut încerca să se spânzure, o a treia sursă a avertizat că rănile nu au fost grave, punând întrebări dacă Epstein ar fi putut pune la cale un atac sau o tentativă de sinucidere pentru a obține un transfer într-o altă unitate.

O altă sursă a spus că nu a fost exclus un atac și că un alt deținut din unitatea Epstein, identificat de surse drept Nicholas Tartaglione, a fost interogat. Sursele au mai spus că Epstein și Tartaglione erau colegi de celula.

- NBC News, Jeffrey Epstein a fost rănit cu urme la gât în ​​celula închisorii din New York.

Într-o închisoare de maxima securitate, cum ar fi Metropolitan Correction Center (care este cunoscută și sub numele de „Guantanamo din New York”), trebuie sa intelegeti că supravegherea sinucigașilor nu este o glumă. Iată ce implică de obicei acest proces:

Paza de suicid este un proces intensiv de monitorizare utilizat pentru a se asigura că o persoană nu poate încerca sinuciderea. De obicei, termenul este utilizat în referință la deținuți sau pacienți dintr-o închisoare, spital, spital psihiatric sau bază militară. Oamenii sunt plasati la supraveghere sinucigașa atunci când se crede că prezintă semne de avertizare care indică faptul că pot fi expuși riscului de a comite vătămări corporale sau vătămări corporale fatale.

Oamenii aflați sub supraveghere sinucigașă sunt puși într-un mediu în care le-ar fi greu să se rănească. În multe cazuri, orice elemente periculoase vor fi eliminate din zonă, cum ar fi obiecte ascuțite și unele piese de mobilier, sau pot fi plasate într-o celulă captusită specială, care nu are nimic afară din pereți (de exemplu, un cârlig de haine sau un suport de închidere a ușii ) pentru a asigura un loc pentru a fi atașată o legatura și cu un grătar de scurgere pe podea. Aceștia pot fi dezbrăcați de orice lucru cu care s-ar putea răni, inclusiv șireturi, curele, cravate, sutiene, încălțăminte, șosete, bretele și cearceafuri de pat. În cazuri extreme, deținutul poate fi dezbrăcat complet.

În cazuri chiar mai extreme, deținuții pot fi plasați în „restricții terapeutice”, un sistem de reținere în patru sau cinci puncte. Deținutul este așezat pe spate pe o saltea. Brațele și picioarele sunt legate în jos și o centură este plasată peste piept. Într-un sistem cu cinci puncte capul este, de asemenea, restricționat. Unui deținut i se permite o gamă de mișcare la fiecare 2 ore, când este eliberat un membre și i se permite să-l mute pentru o perioadă scurtă. Acestea sunt apoi restrânse din nou, trecând la membrul următor. Acest proces se repetă până când toate zonele restricționate au fost mutate. Acest proces continuă de obicei în schimburi de 8 ore, iar deținutul are o întâlnire față în față cu un profesionist în sănătate mintală cel puțin o dată în fiecare interval de 8 ore. Aceasta nu poate continua mai mult de 16 ore consecutive. Deținutul este urmărit continuu de personal în această perioadă.

În cazurile cele mai extreme de auto-vătămare, numai atunci când toate celelalte căi nu au funcționat sau sunt impracticabile, medicamentele de „reținere chimică” pot fi utilizate pentru a seda deținutul. Pentru ca să se poată administra o reținere chimică, aceasta trebuie să aibă aprobarea / recomandarea unui profesionist autorizat în domeniul sănătății mintale, al îngrijitorului unității și al unei hotărâri judecătorești.

- Suicide Watch, Wikipedia

Pentru a rezuma situația, Epstein se afla în cea mai sigură închisoare din SUA și era un deținut extrem de important. El se afla în cea mai sigură zonă a acelei închisori și a fost permanent sub pază. În mod cert nu ar fi putut muri prin spânzurare fără ca acesta să fie oprit de gardienii închisorii.

E clar, ceva a fost permis să se întâmple

Oamenii apropiați cazului au avertizat despre un probabil asasinat impotriva lui Epstein cu câteva săptămâni înainte de a se întâmpla.

Cu câteva săptămâni în urmă, Spencer Kuvin, un avocat care a reprezentat trei femei în procesul din 2008 împotriva lui Epstein, spunea urmatoarele despre prima „tentativă de suicid” a lui Epstein:

„Mă întreb dacă domnul Epstein a fost implicat cu adevarat sau nu o intr-o tentativă de sinucidere în închisoare sau dacă pot exista sau nu niște oameni puternici care nu doresc ca el sa vorbească. Dacă va continua procesul, toată lumea cu care a fost în contact se asteapta ca va fi în cele din urmă un proces corect. Nu există nicio îndoială în mintea mea că nici o închisoare nu vă poate proteja atunci când există oameni puternici care vor să vă gaseasca - oriunde v-ați afla. Dacă el poate compromite pe cineva de la putere, care are capacitatea de a ajunge cumva la el, viața lui este cu siguranță în pericol.

Mă întreb dacă a fost o adevărată tentativă de suicid. Adică cum te sufoci singur? Nu are nici un sens. Există rapoarte că cineva l-ar fi omorat, dar asta ar putea fi doar pentru că este un pedofil. Aceste tipuri de persoane nu rezista mult timp în închisoare. Dacă Epstein este în libertate sau in orice loc unde se poate ajunge la el, cred că viața lui este în pericol. Vor trebui să-l închidă în închisoare. Dar si acolo mai sunt oameni care pot ajunge la el, în cele din urmă."

- Cotidianul “The Sun” titra: Viața lui Jeffrey Epstein „în pericol”, deoarece prietenii puternici „nu își doresc secretele publice”, susține avocatul victimei

Insiderul auto-descris din Casa Albă, Qanon, a prezis și moartea lui Epstein la scurt timp după arestarea sa.

În mod clar, mulți oameni au prevazut asta și intocmai s-a si intamplat. De asemenea, o mulțime de oameni care lucrează la Centrul Corecțional Metropolitan nu au reușit să își facă treaba. Și, cel mai probabil, li s-a ordonat să nu-și facă treaba. Pentru că Epstein trebuia să moară.

Consecințele morții Sale

Moartea lui Epstein este extrem de convenabilă pentru elita mondială. În timp ce mass-media a fost extrem de atentă să nu comunice informații care ar putea dăuna proprietarilor săi, un proces îndelungat prezenta riscuri mari de scurgeri sensibile de informatii. Persoane cu putere mare din toată lumea riscau sa apara in aceasta afacere despre traficul și abuzul de minori. La o scară mai largă, cultura și stilul de viață bolnav al elitei mondiale puteau fi expuse.

Mai mult, o anchetă mai atentă asupra unor „organizații non-profit”, cum ar fi Fundația Clinton (in care Epstein era profund implicat) și Proiectul TerraMar al lui Ghislaine Maxwell ar fi putut deschide o cutie gigantică de viermi. Ei nu doresc ca masele să descopere adevăratul motiv pentru care elita este atât de preocupată de Haiti și de ce atât de mulți oameni merg acolo pentru a face „lucrări de caritate”.

Acum că Epstein a murit, va continua cazul federal? Chiar dacă se întâmplă, o mulțime de oameni puternici sunt acum de sub control. Și mass-media va înceta treptat să raporteze despre ceea ce s-a întâmplat de fapt pe Insula Epstein și Lolita Express.

Încă o dată, elita ocultă și-a aratat puterea și, probabil, nimeni nu va fi tras la răspundere. Cu excepția poate unui sau doi țapi ispășitori.