VIDEO - Zeci de persoane decedate in urma unui cutremur de 6,5 grade, in Indonezia

eartquake IndonesiaCel putin 20 de persoane, inclusiv un nou-nascut, au murit in urma seismului de 6,5 grade care a avut loc in Indonezia. Cutremurul s-a produs la circa 37 de kilometri nord-est de Ambon, in provincia Maluku, la ora 08:46 (miercuri, 23:46 GMT), la o adancime de 29,9 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizica (USGS). Seismul cu magnitudinea 6,5, urmat de zeci de replici, a provocat panica in randul locuitorilor, care au fugit spre zone mai inalte. „Numarul total al persoanelor care si-au pierdut viata in cutremur este de cel putin 20″, a declarat Agus Wibowo, purtatorul de cuvant al Agentiei pentru gestionarea dezastrelor, intr-un comunicat. „Cel putin 100 de persoane au fost ranite si 2.000 au fost evacuate”, a adaugat el. Numeroase cladiri, intre care o universitate, un pod si un spital, au fost deteriorate in urma seismului care a provocat si o alunecare de teren.

Agentia a afirmat anterior ca o persoana a disparut in urma unei alunecari de teren. O femeie si-a pierdut viata intr-un accident de masina in timp ce incerca sa fuga si o alta persoana a murit in urma unui atac de cord provocat in cursul seismului. „Impactul a fost resimtit in orasul Ambon si in in imprejurimi” a declarat Rahmat Triyono, un responsabil al Agentiei de Meteorologie, Climat si Geofizica (BMKG). „Se simtea ca si cum un camion trecea pe langa o casa, lampile suspendate au inceput sa se balanseze”, a mai spus el. Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenta a trei mari placi tectonice – indo-pacifica, australiana si euroasiatica – intr-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activa zona seismica din lume. La sfarsitul lunii septembrie anul trecut, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami, pe insula Celebes, a devastat regiunea Palu, provocand peste 4.300 de morti si disparuti.

SURSE: bzi.ro, CNBC, CGTN, CNA

 

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează