Ziua Națională a României în Statele Unite și Dubai. Mesajul afişat în piața Times Square din New York și pe cea mai înaltă clădire din lume. S-a primit raspuns la :"Mi-e dor de tine" (Londra)... "Si mie!" (Cluj Napoca)

Romania sarbatorita in SUA si DubaiRomânii si-au sărbătorit ziua națională, prilej pentru care s-au organizat parade militare la care au participat mii de oameni. La 1 decembrie 2019 s-au împlinit 101 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Times Square este o intersecție comercială importantă din cartierul Manhattan al orașului New York.

Poreclită și „Crossroads of the World” și „The Great White Way”, a obținut statutul de reper în lume și este un simbol al orașului New York și al Statelor Unite. Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a fost luminată în culorile steagului României, de Ziua Națională a țării noastre. Burj Khalifa din Dubai măsoară 828 de metri înălțime și este cea mai înaltă clădire din lume.Prin comparație, cea mai înaltă clădire din România este Sky Tower, parte a complexului Floreasca City Center, din București, care are o înălțime de 137 metri.Burj Khalifa este, astfel, de șase ori mai înaltă decât cea mai înaltă clădire din țara noastră.Construcția turnului Burj Khalifa a început la 21 septembrie 2004, iar exteriorul a fost finalizat la 1 octombrie 2009. Clădirea a fost inaugurată oficial, însă, la data de 4 ianuarie 2010.

Sursa: stirileprotv.ro

O instalație luminoasă cu replica „Și mie” a fost aprinsă, miercuri seara, la Cluj-Napoca, ca răspuns la instalația cu mesajul „Mi-e dor de tine” aprinsă la Londra, pentru românii plecați din țară

A.M.

I.G.

Romania Ziua nationala Dubai

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează