Ziua Națională a României în Statele Unite și Dubai. Mesajul afişat în piața Times Square din New York și pe cea mai înaltă clădire din lume. S-a primit raspuns la :"Mi-e dor de tine" (Londra)... "Si mie!" (Cluj Napoca)

Romania sarbatorita in SUA si DubaiRomânii si-au sărbătorit ziua națională, prilej pentru care s-au organizat parade militare la care au participat mii de oameni. La 1 decembrie 2019 s-au împlinit 101 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Times Square este o intersecție comercială importantă din cartierul Manhattan al orașului New York.

Poreclită și „Crossroads of the World” și „The Great White Way”, a obținut statutul de reper în lume și este un simbol al orașului New York și al Statelor Unite. Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a fost luminată în culorile steagului României, de Ziua Națională a țării noastre. Burj Khalifa din Dubai măsoară 828 de metri înălțime și este cea mai înaltă clădire din lume.Prin comparație, cea mai înaltă clădire din România este Sky Tower, parte a complexului Floreasca City Center, din București, care are o înălțime de 137 metri.Burj Khalifa este, astfel, de șase ori mai înaltă decât cea mai înaltă clădire din țara noastră.Construcția turnului Burj Khalifa a început la 21 septembrie 2004, iar exteriorul a fost finalizat la 1 octombrie 2009. Clădirea a fost inaugurată oficial, însă, la data de 4 ianuarie 2010.

Sursa: stirileprotv.ro

O instalație luminoasă cu replica „Și mie” a fost aprinsă, miercuri seara, la Cluj-Napoca, ca răspuns la instalația cu mesajul „Mi-e dor de tine” aprinsă la Londra, pentru românii plecați din țară

A.M.

I.G.

Romania Ziua nationala Dubai