VIDEO - Oraşul Wuhan, care a fost centrul pandemiei, a fost redeschis complet după 11 săptămâni de carantină

Wuhan libertyOrașul Wuhan a ieșit din carantină la 11 săptămâni după ce a fost închis de autoritățile chineze. Cei 11 milioane de locuitori ai metropolei care a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19 pot acum să iasă din oraș, relatează CNN.

Totuşi, chiar dacă Wuhan şi-a redeschis porțile, unele restricţii din oraş vor rămâne în vigoare. Iar oficialii chinezi au avertizat că ameninţarea cu noi infecţii este departe de a se fi terminat. Astăzi, locuitorilor oraşului li s-a permis în sfârșit să părăsească Wuhan, capitala provinciei Hubei, lucru care a fost interzis pe 23 ianuarie. Cu toate acestea, oamenii care intră sau ies din oraș trebuie să îndeplinească o condiție esențială. Aceștia trebuie să arate pe o aplicație folosită de autoritățile din Beijing pentru supravegherea populației că sunt sănătoși și că nu au intrat recent în contact cu o persoană infectată.

 

Potrivit estimărilor, aproximativ 55.000 de oameni vor pleca din Wuhan cu trenul, a informat CNN. Wuhan, oraşul de 11 milioane de locuitori unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată în decembrie 2019, a fost închis pe 23 ianuarie, într-o încercare a autorităţilor de a stopa răspândirea virusului.

SURSE: LIBERTATEA, BBC News, Bloomberg, CGTN