Ungaria nu dă înapoi: Noi nu facem compromisuri cu privire la viitorul copiilor noștri

Ungaria UEȘeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, a punctat că Ungaria nu va ceda în ceea ce privește politicile care au determinat UE să impună penalități financiare.

Ungaria nu dă înapoi! Szijjarto: Noi nu facem compromisuri cu privire la viitorul copiilor noștri

Declarația acestuia a fost făcut în cadrul unui interviu pentru Associated Press oferit în marja Adunării Generale a ONU desfăşurate la New York.

„Noi nu facem compromisuri asupra acestor probleme pentru că suntem o ţară suverană, o naţiune suverană. Şi nimeni, nici măcar Comisia Europeană, nu ne poate şantaja privind aceste politici”, a declarat Peter Szijjarto.

Potrivit informațiilor transmise de Associated Press, în fruntea listei politicilor guvernamentale controversate se află o lege despre care Bruxelles-ul susţine că încalcă drepturile fundamentale ale comunităţii LGBT.

Din acest motiv, executivul european a decis să întârzie miliarde de euro destinate Ungariei în cadrul măsurilor de relansare economică. Totuși, Szijjarto a subliniat faptul că decizia respectivă este un „șantaj” și „pur politică”.

Mai mult, diplomatul ungar a scos evidență că legea are menirea de a proteja copii de pedofili şi de „propaganda homosexuală”.

Ungaria nu face compromisuri

„Nu vom face compromisuri cu privire la viitorul copiilor noștri”, a declarat Szijjarto pentru Associated Press.

Amintim că legea, care a trecut în luna iunie, face ilegală promovarea sau prezentarea operaţiilor de schimbare de sex şi a homosexualității pentru minori în conținutul media. Totodată, legea prevede şi pedepse mai dure pentru pedofilie, conform Associated Press.

O nouă victorie pentru Viktor Orbán

Anterior, Viktor Orbán a declarat recent că, din punct de vedere financiar, Ungaria stă pe o bază suficient de solidă pentru a putea lansa toate dezvoltările importante care sunt necesare după criza provocată de actuala pandemie, indiferent de ceea ce face Bruxelles.

În acest context, premierul ungar a subliniat că banii puşi la dispoziţia statelor membre de către Bruxelles, ca sursă de reconstrucţie, reprezintă credite. Astfel, în cazul în care Ungaria nu va primi aceşti banii prevăzuți în PNRR din motive diferite politice, țara va merge singură pe pieţele internaţionale, pentru a compensa resursele lipsă.

Potrivit celor spuse de Viktor Orbán, ministrul Finanțelor a rezolvat probleme „într-un mod genial”. Prin intermediul unei construcţii complicate, ministrul a atras bani printr-un credit ale cărui condiţii sunt favorabile într-un mod, poate, fără precedent, a susținut Orbán.

Sursa CAPITAL

Sursa foto: Dreamstime