TV NB New header

Trupele Kremlinului au atacat o bază cu soldați americani din Siria. Risc de confruntare directă între militarii Rusiei și Statelor Unite

atac rusi SiriaTrupele ruse au efectuat luna aceasta o serie de atacuri împotriva coaliţiei conduse de SUA în Siria, lucru care stârneşte îngrijorare la Washington, potrivit The Wall Street Journal, scrie Adevărul.

Armata rusă a lansat atacuri aeriene asupra garnizoanei Al-Tanf, în apropiere de graniţa Siriei cu Iordania, în sud-estul Siriei, unde trupele americane desfăşoară o misiune de instruire şi consiliere a luptătorilor locali. La scurt timp după aceea, avioane de luptă ruseşti, inclusiv două Su-35 şi un Su-24, au survolat Al-Tanf înainte de a lovi postul de luptă din garnizoană. Garnizoana Al-Tanf găzduieşte 200 de soldaţi americani. Militarii americani nu se aflau în apropierea bazei în timpul atacurilor şi nu s-au înregistrat victime.

Aceste acţiuni venite din partea trupelor Kremlinului i-au alarmat pe oficialii militari americani, care sunt îngrijoraţi de faptul că o eroare de calcul ar putea escalada într-un conflict neintenţionat între forţele americane şi cele ruseşti din Siria, relatează The Wall Street Journal.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/trupele-kremlinului-au-atacat-o-baza-cu-soldati-americani-din-siria-risc-major-de-confruntare-directa-intre-militarii-rusiei-si-statelor-unite_2434680.html

Sursa foto: SOFREP