New News Buzau header

Papa Francisc a cerut „respectarea” lăcaşurilor de cult din Ucraina, menţionând mănăstirea Lavra Pesterilor din Kiev. Patriarhul Daniel incă tace…

Lavra Pecerska KievPapa Francisc a cerut miercuri „respectarea” lăcaşurilor de cult din Ucraina, menţionând mănăstirea Lavra Pecerska (foto) din Kiev pe care Biserica Ortodoxă Ucraineană (UOC), aflată sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei, trebuie să o evacueze la ordinul autorităţilor ucrainene, informează News.ro, citând Reuters.

Declarația Pontifului vine în contextul în care autoritățile ucrainene au dat Bisericii Ortodoxe Ucrainene un termen-limită până la 29 martie pentru a-şi părăsi sediul din complexul istoric Lavra Percerska din Kiev. Kievul acuză această instituție că ar fi pro-rusă și ar „colabora” cu Moscova.

Referindu-se în mod specific la mănăstirea Lavra Pecerska, Papa Francisc a cerut “părţilor aflate în conflict să respecte locurile religioase” şi a lăudat persoanele care îşi dedică viaţa rugăciunii, „indiferent de confesiune”.

Sursa: https://r3media.ro/papa-francisc-a-cerut-respect-pentru-lavra-pecerska-din-kiev-de-unde-autoritatile-vor-sa-i-evacueze-pe-reprezentantii-bisericii-ortodoxe-ucrainene/

AdSense 4

TV NEWS BUZAU - TELEVIZIUNEA TA ONLINE! IN CURAND TRANSMISII NONSTOP!