New News Buzau header

Iranul a atacat Israelul si SUA!Hackerii susținuți de Iran încep să adopte o atitudine mai agresivă împotriva Israelului în războiul său în curs cu Hamas, au descoperit cercetătorii în ultimele săptămâni.

Cyberattack Iran vs Israel HackingIn timp ce SUA continuă să sprijine Israelul, experții în securitate au avertizat că Iranul ar putea riposta încercând să pirateze organizațiile și companiile americane legate de alți aliați ai Israelului.

Activitățile de hacking ale Iranului s-au sofisticat în ultimii ani – trecând de la campanii neplăcute, bazate pe phishing, la atacuri cibernetice distructive asupra altor țări, inclusiv atacul malware de anul trecut asupra guvernului albanez.

Imaginea de ansamblu: știrile din primele zile ale războiului sugerau că Iranul a ajutat la coordonarea atacului surpriză al Hamas asupra Israelului la începutul lunii octombrie.

Dar, potrivit unui raport Microsoft din această lună, nu există nicio dovadă că grupurile iraniene de hacking ar fi avut cunoștințe prealabile despre planurile Hamas.

Dupa cum se stie, Iranul este unul dintre adversarii cibernetici de top ai SUA, alături de China, Rusia și Coreea de Nord.

Iranul este cel mai bine cunoscut pentru campaniile sale de spionaj care vizează Israelul și alți vecini. Cu toate acestea, în ultimii ani, țara și-a extins portofoliul pentru a încorpora atacuri mai distructive asupra guvernelor și a infrastructurii critice - în același timp și-a avansat capacitățile de spionaj.

Detalii: Activitatea de hacking iraniană nu a început serios decât după cel puțin 11 zile de la începutul războiului, potrivit Microsoft. Dar de atunci, cercetătorii au descoperit dovezi ale programelor malware de ștergere distructive, operațiuni de hack-and-leak, distrugeri de site-uri și campanii de spionaj.

Cel puțin 10 grupuri de hacking legate de Iran sunt implicate în conflict, a declarat luni Gil Messing, șeful de personal al companiei de securitate cibernetică Check Point Software Technologies din Israel, pentru Axios.

Un grup, despre care se crede că este legat de Iran, a început joi o campanie care a vizat peste 150 de organizații, inclusiv comercianți online și servicii de găzduire web, potrivit lui Messing.

Într-un alt incident luna trecută, Microsoft a descoperit că hackerii iranieni piratau camerele de supraveghere din regiune – deși locațiile compromise erau putin stiute sia ccesibile, cu circuit inchis. Între timp, alte companii de securitate cibernetică descoperă dovezi ale escaladării atacurilor iraniene care au condus la începutul războiului pe 7 octombrie.

Palo Alto Networks a descoperit că hackerii legați de Iran au vizat organizațiile guvernamentale și educaționale israeliene din ianuarie până cel puțin la începutul lunii octombrie si au reusit sa “obeasca” sofisticatele masuri de securitate ale ISraelului.

CrowdStrike a raportat că Imperial Kitten, un grup de hacking cu legături cu Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran, a folosit noi tipuri de malware pentru a sparge organizațiile din Orientul Mijlociu din sectoarele de transport, logistică și tehnologie, atât în ​​perioada premergătoare, cât și în primele zile ale războiului.

Între rânduri: actorii cibernetici iranieni și-au orientat în mare parte campaniile de hacking existente pentru a profita de războiul în curs, în loc să înceapă operațiuni complet noi.

„Un lucru pe care îl puteți face în timp de război pe care nu l-ați anticipat este să vă gândiți inainte cu mintile voastre si sa stati pe picioarele voastre”, a spus Emiel Haeghebaert, analist senior de vânătoare la Microsoft, în timpul unei prezentări la conferința Cyberwarcon de joi. „Reacționați rapid și profitați de operațiunile pe care le-ați planificat deja sau sunt deja în desfășurare și le faceți despre război”.

Trebuie sa tinem insa cont ca unele afirmațiile unor hackeri iranieni sunt, de asemenea, exagerate online.

În cazul în care hackerii iranieni au pătruns într-un grup de camere web și de supraveghere, hackerii au făcut să pară că intruziunile fac parte dintr-o operațiune sofisticată, planificată în prealabil.

Dar acest lucru este puțin probabil având în vedere că camerele sunt amplasate în locuri aleatorii, susține Microsoft.

Ce urmărim: experții continuă să caute semne de creștere a activității de hacking iraniene împotriva organizațiilor americane.

 

SURSA: Axios.com - Codebook

AdSense 4

TV NEWS BUZAU - TELEVIZIUNEA TA ONLINE! IN CURAND TRANSMISII NONSTOP! NU PIERDETI EMISIUNILE NOASTRE

TV NEWS BUZAU - TELEVIZIUNEA TA ONLINE! IN CURAND TRANSMISII NONSTOP!