Compania de Apa Sa Buzau Partea a III a
- Detalii
- Categorie: TV News Buzău
- Publicat: Miercuri, 25 Octombrie 2017 21:13
https://www.youtube.com/watch?v=247ti1a4ogU&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=247ti1a4ogU&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=YYbpfbG1MMM&feature=youtu.be
— Gavriluta Iulian (@newsbuzau) January 17, 2022
Românii primesc bani înapoi de la stat. Este nevoie doar de o cerere scrisă, iar sumele intră direct în cont, conform unei ordonanțe de urgență. Numeroase persoane care au considerat că acele fonduri au fost pierdute pentru totdeauna le vor putea recupera.
Ce categorie de români poate primi bani înapoi de la stat
Mai exact, este vorba despre românii care au plătit următoarele foste taxe auto: taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, prevăzută de vechiul Cod fiscal; taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de OUG 50/2008; taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea 9/2012; precum și timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de OUG 9/2013.
O noua stea de stand-up, la numai 14 ani – Ariana Grigore din Patarlagele (Buzau) a luat fara sa clieasca, “din prima” – 4 likeuri la cel mai vizualizat show de umor din Romania – Stand Up Revolution, difuzat la Antena 1 duminica seara (03.07.2022)! Concurenta le-a „închis gura” lui Vio (tot din
În zilele noastre, părinţii trebuie să fie deosebit de creativi atunci când vine vorba de disciplinarea tinerilor. Putem încerca să discutăm cu ei, însă în cele mai multe cazuri copiii noştri nu înţeleg mesajul. Din acest motiv, un tată a decis să-i aplice fiului său o pedeapsă inteligentă.
Un tată din
Când iunie s-a încheiat, sonda spațială AIM ce apartine NASA a detectat o creștere bruscă a frecvenței norilor noctilucenți (NLC), cea mai mare din ultimii 15 ani.
„În ultimele două zile am văzut un vârf uriaș de astfel de nori (NLC – n.r.)”, spune Cora Randall, profesor la Universitatea din Colorado Boulder. NLC-urile sunt cei mai înalți nori ai Pământului. Ei plutesc la marginea spațiului la peste 80 km deasupra solului. NLC-urile se formează atunci când vaporii de apă din timpul verii se ridică în mezosferă, permițând apei să se cristalizeze în jurul unor bucăți de urme (“fum”) de meteoriți.
Care este metoda potrivită pentru răcirea mașinii pe caniculă? Valul de căldură din această perioadă din România îi pune la grea încercare în special pe șoferi. Poți să scapi de aerul fierbinte din automobilul tău fără să folosești aerul condiționat. O metodă chinezească specială te ajută pe timp de vară. Ea a fost criticată de mulți oameni inițial, dar majoritatea au văzut mai apoi că funcționează. Ce i-a speriat pe mulți conducători auto?
Truc pentru răcit mașina în 20 de secunde: este de mare ajutor pe caniculă
În Cluj poți să-ți cumperi biletul de autobuz cu douăzeci de genuflexiuni. Cică proiectul este despre sănătate și a fost lansat de un festival sportiv în Săptămâna Europeană a Sportului din 2020, în plină pandemie, când fusese experimental. Și a avut succes mare: peste 55.000 de bilete vîndute. Peste 55.000 de clujeni, ținuți în case de pandemie și frici, s-au înghesuit să facă sport în fața ghișeului electronic. Primarul Boc nu s-a lăsat mai prejos, și-a mișcat și Emil ritmic anatomia, făcând douăzeci de plecăciuni cu mâinile întinse în fața robotului cu vizor, contra unui bilet gratuit. Clujenii l-au urmat fericiți, ca să se arate buni cetățeni cu convingeri ”verzi”, salvatori ai planetei. Bine, starea pandemică iartă aproape orice tîmpenie, doar nu le poți pretinde oamenilor prea multă rațiune când trăiesc zi și noapte cu seringa sau cu intubatorul la tâmplă.
S-au scris multe povești care, în chip inexplicabil, au prezis în amănunt evenimente viitoare. Probabil că nu vom ști niciodată dacă autorii au încercat să facă previziuni pornind de la realitățile epocilor lor sau pur și simplu au dat frâu liber imaginației.
Unii ar putea susține chiar că anumite tehnologii moderne au fost inventate mulțumită ideilor cuprinse în aceste cărți. Să vedem, așadar, câteva dintre aceste opere care s-au dovedit a fi adevărate „ferestre spre ceea ce ne așteaptă”.
Există momente de cumpănă în viaţa fiecăruia când înţelegem cu adevărat cât de important este sprijinul celorlalţi. Vorbim despre toate acele situaţii în care, dintr-un motiv sau altul, viaţa devine atât de dificilă, încât fără ajutorul oamenilor care ne iubesc şi ne cunosc, nu am putea continua.
Fermierul american despre care urmează să citiţi în continuare este un om care a lucrat pământul toată viaţa, dar care, din cauza unei serii nefericite de evenimente, a ajuns în imposibilitatea de a nu se putea bucura de ferma familiei. Cu mulţi ani în urmă, un strămoş a vândut ferma de 32 de hectare unei rude care nu avea în gând să lucreze pământul. Acest lucru a supărat întreaga familie.
Praznicului Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul i se suprapune o sarbatoare campeneasca, consacrata zanelor bune, cunoscuta in popor sub numele de Sanzienele sau Dragaica. Desi sunt asociate sarbatorii crestine a Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul si a Aducerii Moastelor Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava, Sanzienele isi au originea intr-un stravechi cult solar. Denumirea este preluata probabil, de la Sancta Diana, zeita silvestra.
Duminică dimineața, 19 iunie, SpaceX a lansat o rachetă Falcon 9 de la Cape Canaveral (0427 UT) care transporta un satelit de comunicații Globalstar. În câteva ore, oamenii din întreaga lume au început să vadă lucruri ciudate pe cer. Mai întâi a venit „inelul de fum”. Videoclipul Jerrod Wood l-a înregistrat din centrul
Ștefania Mărăcineanu a fost femeia care a reușit să producă ecou în lumea științei din timpul perioadei interbelice. Invențiile sale au adus-o aproape de Premiul Nobel. Află întreaga poveste a omului de știință.
Anul 1935 a fost anul în care soții Joliot-Curie câștigau Premiul Novel pentru descoperirea radioactivității artificiale. Și la acea vreme era cel mai înalt premiu la nivel mondial pentru fizică și chimie, dar puțini știu că la mijloc a stat o nedreptate.
Radioactivitatea artificială era inventată deja de un deceniu, iar cea care a descoperit acest lucru era românca Ștefania Mărăcineaunu. Aceasta era considerată un adevărat fenomen în lumea științifică, mai ales pe continetul nostru, reușind să obțină numeroase distincții în fizică și chimie.
Un băiețel de 6 ani care se luptă cu cancerul în nordul Germaniei, ultima lui dorință de a vedea motocicliștii învârtindu-se în jurul casei sale. Prietenii și familia lui au postat despre dorința băiatului de a găsi vreo 30 de motocicliști, dar el a avut noroc
Sute de motocicliști din
Astronomii au descoperit încă o transmisie radio misterioasă, super-puternică, care se repetă – ce i-ar putea aduce cu un pas mai aproape de dezvăluirea secretelor din spatele acestui fenomen ciudat.
O nouă lucrare a unui consorțiu internațional de astrofizicieni, care a fost publicată în revista Nature recent, detaliază noua descoperire și descrie modul în care se eliberează în mod misterios semnale mai slabe între exploziile sale mai mari repetate – ceva ce oamenii de știință au mai văzut o singură dată înainte.