Compania de Apa Sa Buzau Partea a III a
- Detalii
- Categorie: TV News Buzău
- Publicat: Miercuri, 25 Octombrie 2017 21:13
https://www.youtube.com/watch?v=247ti1a4ogU&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=247ti1a4ogU&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=YYbpfbG1MMM&feature=youtu.be
— Gavriluta Iulian (@newsbuzau) January 17, 2022
Oamenii învață în mod constant de la alții fără să fie conștienți de asta. Învățarea socială evită încercările și erorile; roata nu trebuie reinventata de fiecare dată. Dar de unde vine această abilitate, care stă la baza învățării culturale și, în consecință, la succesul evolutiv al speciei umane? Un răspuns ar putea fi dat de modul în care bebelușii învață să imite.
Ionel Cocan se trage dintr-o veche familie de boieri pământeni din Mândra Făgărașului. L-am cunoscut acum mai bine de douăzeci de ani, fiind interesat de un straniu artefact pe care-l deținea. Prin intermediul News Buzău vă prezintăm câteva fragmente remarcabile din manuscrisul său ”Scheii Brașovului de altădată. Scurt Istoric, folclor și amintiri”, rămas literatură de sertar doar pentru că ”pe vremea ailaltă publica cărți doar cine avea voie”.
Primul episod se referă la ”Pietrele lui Solomon”, loc încărcat de istorie, legende și mister…
V.I.M.
Oamenii de știință sunt intrigați de medicamentul care păcălește organismul să creadă că face sport fără ca acesta să depună de fapt vreun efort fizic; dar, după cum vă puteți imagina, există și unele neajunsuri.
Alfabetul roman actual este bazat pe alfabetul latin. Pana in anii '60 ai secolului XIX, in spatiul romanesc se folosea alfabetul chirilic. Alfabetul roman din prezent contine 31 de litere: a, A (a); a, A (a); a, A (i din a); b, B, (be); c, C (ce); d, D (de); e, E (e); f, F (fe); g, G (ghe); h, H (he); i, I (i); i, I (i din i); j, J (je); k, K (ca); l, L (le); m, M (me); n, N (ne); o, O (o); p, P (pe); q, Q (kü sau chǐu); s, S (se); s, S (se); t, T (te); t, T (te); u, U (u); v, V (ve); w, W (dublu ve); x, X (ics); y, Y (i grec); z, Z (ze).
Tesla Optimus, robotul umanoid de la Tesla, a înregistrat progrese remarcabile în cel mai recent videoclip postat de contul oficial Tesla Optimus.
Realizat de TVR în 2001, documentarul explorează viața și cariera excepțională a lui Alexandru Averescu, un om cu un impact semnificativ asupra istoriei României. Filmul ne invită la o incursiune în timp pentru a descoperi biografia fascinantă a unei figuri remarcabile din trecutul nostru recent.
Problema celor trei corpuri este o enigmă notorie și complicată în fizică și matematică, fiind un exemplu de cât de complexă este lumea naturală. Două obiecte care orbitează unul în jurul celuilalt, cum ar fi o planetă singuratică în jurul unei stele, pot fi descrise cu doar o linie sau două de ecuații matematice. Totuși, dacă se adaugă un al treilea corp, matematica devine mult mai dificilă.
Deoarece fiecare obiect îi influențează pe ceilalți prin gravitația sa, calcularea unei orbite stabile în care toate cele trei obiecte se înțeleg este o performanță complexă.
Pe măsură ce petalele ei gigantice se deschid, îți poți da ușor seama de ce Rafflesia este cea mai urât mirositoare floare din lume; aceasta are un miros copleșitor care îl imită pe cel de carne putrezită.
Dar în timp ce mirosul înțepător ține oamenii departe și atrage muștele, un studiu publicat în revista Plants People Planet a constatat că 67% din habitatele acestor plante notorii sunt expuse riscului de distrugere.
Echinocțiul este unul dintre cele două momente din orbita unei planete în jurul Soarelui atunci când axa sa de rotație, în cazul Pământului linia ce face legătura între Polul Nord și Polul Sud, este îndreptată nici înspre, nici dinspre Soare.
Deși oamenii se schimbă și învață pe tot parcursul vieții, experții recunosc că anumite perioade de formare, cunoscute sub numele de ferestre de dezvoltare, sunt cruciale pentru dobândirea anumitor abilități. De exemplu, folosirea vocalizelor și a cuvintelor pentru a interacționa cu oamenii în primii ani de viață este esențială pentru învățarea limbajului de către copii.
Un studiu realizat de o echipă internațională de la UCLA, din România și Israel sugerează că ar putea exista o fereastră de dezvoltare și pentru abilitățile de raționament – primii 25 de ani de viață – și că mediul social, politic și economic influențează puternic modul în care aceasta dobândește aceste abilități.
O echipă de cercetători din Japonia susține că a reușit să traducă cotcodăcitul găinilor cu ajutorul Inteligenței Artificiale.
Așa cum este descris într-un studiu ce așteaptă evaluarea colegială, o echipă de la Universitatea din Tokyo, coordonată de profesorul Adrian David Cheok, a inventat „un sistem capabil să interpreteze stările emoționale ale găinilor, inclusiv foame, frică, furie, bucurie și stres” cu ajutorul unei tehnici de Inteligență Artificială numită „Deep Emotional Analysis Learning”.
Cât de sănătoasă este apa de la robinet? Este lipsită de mineralele esențiale sau este contaminată cu particule de plastic? Exact la aceste întrebări au încercat oamenii de știință să obțină răspunsurile.
Apa este bună pentru organism, pentru că ne hidratează țesuturile, ajută la reglarea temperaturii corporale, lubrifiază articulațiile și ajută sistemul digestiv să elimine alimentele procesate. De asemenea, suficientă apă ne-ar putea ajuta și la pierderea kilogramelor în plus și ar putea îmbunătăți ritmul metabolismului.
Pe de altă parte, consumul insuficient de apă poate afecta dispoziția, poate perturba activitatea fizică și cognitivă. Există studii care spun și că studenții care beau multă apă se pot descurca mai bine la examene.
Marea Britanie are una dintre cele mai curate ape potabile din lume
Concluzia este că apa are multe beneficii pentru corpul nostru, dar cât de importantă este sursa de unde vine? Răspunsul rapid este acela că nu este foarte important, dacă locuim în Marea Britanie, notează The Guardian.
„Noi avem unul dintre cele mai bune sisteme de apă de la robinet din lume. Atunci când verficăm respectarea celor 40 de parametri privind calitatea apei – chimici și biologici – avem o respectare a acestor parametri în proporție de 99.97% în Anglia și în Țara Galilor. Indexul Environmental Performance Index 2022, un studiu anual efectuat de Yale, care analizează îmbolnăvirile și decesele din cauza condițiilor insalubre și a apei potabile neconforme, ne pune pe locul 6 la nivel global. Asta înseamnă că nu sunt raportate boli asociate cu sistemul de apă”, a afirmat Peter Jarvis, profesor la Universitatea Cranfield din Marea Britanie.
Apa îmbuteliată, o alternativă mai scumpă
Asta nu înseamnă că autoritățile din domeniu nu trebuie să rămână vigilente în privința unor eventuale contaminări. Totuși, dacă nu avem încredere în sistemul public de furnizare a apei din țara (sau orașul) în care locuim, ar putea fi apa îmbuteliată o alternativă? Se pare că și aici sunt diferite discuții, pentru că este important cine face îmbutelierea. Apa de la robinet are, de obicei, o concentrație mică de clor pentru a elimina microorganismele.
Apa îmbuteliată nu conține clor, dar acest aspect depinde și de locul de unde cumpărăm această apă. Motivul este acela că apa de la robinet poate fi vândută și la sticlă, cu condiția de a fi notat acest lucru pe etichetă. Apa minerală, care se situează într-o cu totul altă categorie, provine de la surse protejate de apă, iar eliminarea reziduurilor este efectuată în mod natural.
„Fiecare apă îmbuteliată va avea propria compoziție chimică, iar acest lucru îi va conferi un gust distinct”, a mai spus profesorul.
Există, e drept, un beneficiu în ce privește consumarea apei de izvor, însă are efect în mică măsură asupra organismului. Concluzia este că nu este important de unde bem apă, atâta vreme cât consumăm suficientă în fiecare
SURSE: The Guardian, Incredibilia
Oamenii de știință au aflat ziua, luna și anul în care asteroidul Bennu ar putea lovi Pământul cu forța a 22 de bombe atomice.
Asteroidul Bennu trece pe lângă Pământ la fiecare șase ani dar ar putea să ne lovească într-o zi de septembrie peste mulți de ani de acum.